Namen spletne strani Stop neplačniki!

Stran, ki je bila ustanovljena z namenom, da skupaj ustavimo neplačnike, je prerasla v veliko več in je postala ena najbolj obiskanih informativnih poslovnih strani v Sloveniji, zaradi česar jo Google uvršča med prve zadetke v brskalniku.

Z vašo pomočjo smo:

 • Z vpisom terjatev, izboljšali plačniško nedisciplino;
 • S prikazovanjem blokad v daljšem obdobju, omejili vpis neupravičnih blokad;
 • Povezali nova podjetja s starimi in s tem povečali sledljivost;
 • S transparentnosjo, pomagali pri odločitvah in obvarovali mnogo podjetnikov pred napačnimi odločitvami.

Zato je čas, da naredimo korak naprej in naredimo portal Stop neplačniki še boljši in poskrbimo tudi za varstvo potrošnikov, hkrati pa damo podjetnikom in predstavnikom blagovnih znamk orodje, s katerim bodo izboljšali skrb za svoje kupce.

Še vedno pa ohranjamo našo prvotno poslanstvo in opozarjamo na tiste, ki svojih obveznosti ne plačujejo, oziroma se jim po vseh ovinkih izogibajo.

Spremenimo Slovenijo. Izboljšajmo poslovno kulturo in izkoreninimo plačniško nedisciplino!

 

Zakaj javno objaviti neplačnike?

S tem boste zelo povečali vaše možnosti, da dobite svoj denar:

 1. Dolžnik, če mu je do dobrega imena, se bo potrudil in plačal svoj dolg.
 2. Imate možnost prodaje terjatve.
 3. Imate možnost pravnega svetovanja.
 4. Na Borzi terjatev lahko objavite nagrado, ki ste jo pripravljeni plačati za uspešno izterjavo.
 5. Vašo težavo bodo videli strokovnjaki, ki se s tem ukvarjajo, in vam pomagali.

Omogočamo anonimni vnos terjatev.

Anonimnost upnika je zagotovljena do vseh ostalih uporabnikov strani razen za dolžnika. Dolžnik lahko vedno vidi, kdo je vnesel njegov dolg.

Z vpisom dolžnika boste pomagali drugim podjetnikom.

Izrazite svoje mnenje Izrazite svoje mnenje!
Vpišite svoje dolžnike Vpišite svoje dolžnike!

STOP plačilni nedisciplini!

Plačilna nedisciplina se kot rak širi po naši državi in duši že tako šibko slovensko gospodarstvo. Sodni mlini žal svoje delo opravljajo zelo počasi in podjetniki moramo čakati nerazumno dolgo, da izterjamo svoj denar. Tudi pravnomočna sodba na žalost ni garancija, da bomo povračilo kdaj dobili.

STOP neskončni verigi dolgov!

Številna podjetja prav zaradi nikoli povrnjenih sredstev tudi sama ne morejo izpolniti dolžnosti do svojih poslovnih partnerjev in tudi sama pristanejo med dolžniki. Na spletni strani Stop Neplačniki se bo pri teh podjetjih videlo, da imajo dolgove, pozivamo pa njihove direktorje, da vnesejo svoje terjatve do drugih in tako pokažejo, da niso oni vzrok problema.

Da bi presekali začaran krog dolgov in terjatev, ki zavirajo ekonomsko rast, in pomagali naši državi iz globoke krize, smo ustanovili spletno stran Stop Neplačniki. Upniki lahko sedaj dvignemo glas in javno izpostavimo pravne osebe, ki nam dolgujejo denar. Pridruži se nam zdaj!

Skupaj nad slabo poslovno kulturo in neplačnike


Naš cilj je delovati preventivno in skupaj opozarjati slabo poslovno kulturo in na neplačnike. Tako lahko druge posvarimo pred podjetniki, katerim ni mar za naše potrebe in pred sodelovanjem z nezanesljivimi partnerji.

Spletno stran Stop Neplačniki smo zasnovali kot referenco, kjer aktivni uporabniki skrbijo za ažurnost informacij, za katere vemo, da se zelo hitro spreminjajo. Bilance, ki se objavljajo na letni ravni, ne povedo nujno vsega o podjetju, pogosto pa so tudi že zastarele že ob svojem izidu.

Na spletni strani lahko vnesete svoje izkušnje s podjetji, katere lahko tudi le ocenite ter svoje terjatve do vaših dolžnikov. Tako lahko terjatvam sledimo vse do tistih neplačnikov, ki so s svojo nedisciplino povzročili verižno reakcijo.

Če vam ni vseeno, objavite svoje mnenje in/ali terjatve in javno izpostavite dolžnike!

K registraciji vabimo vse podjetnike in direktorje kot tudi fizične osebe, ki jim ni vseeno za našo ekonomsko prihodnost. Pozivamo vas, da na naš portal vnesete vsa relevantna mnenja in vse svoje terjatve ter tako po svojih najboljših močeh prispevate k rešitvi tovrstnih težav, ki pestijo vse večje število slovenskih podjetij.

Upamo, da bomo skupaj izboljšali poslovno kulturo in izkoreninili problem plačilne nediscipline, povrnili zaupanje med kupci in podjetniki in našemu gospodarstvu dali svež zagon.

Kako deluje vnos terjatve?


Brezplačna uporaba! Plačate le, ko zaprete terjatev.


Za več informacij si poglejte cenik.

Celoten postopek je zelo enostaven:

 • Izpolnite Obrazec za registracijo
 • Aktivirajte svoj uporabniški račun preko emaila, ki vam ga bomo poslali.
 • Pošljite nam ožigosano in potrjeno izjavo o točnosti navedenih podatkov. Izjavo boste po uspešni aktivaciji dobili na vaš elektronski naslov.
 • Brezplačno vnesite svoje terjatve do drugih pravnih oseb.
 • Določite, ali želite terjatev prodati.
 • Ponudite nagrado tistemu, ki bo vaš denar uspešno izterjal.
 • Zahtevajte pravno pomoč.

 

Svojih terjatev ne želite javno izpostaviti?

Tega vam ni potrebno storiti. Sistem omogoča, da terjatve objavite anonimno. V tem primeru obiskovalci spletne strani ne bodo mogli videti vaših podatkov in vseh podrobnosti terjatve.


Izbris dolgov

Ko boste svoj denar izterjali, boste lahko dolg izbrisali tudi na strani Stop neplačniki. Ostalim uporabnikom portala boste tako dali vedeti, da je vaš poslovni partner svoj dolg poravnal, in mu tako pomagali povrniti verodostojnost. Za terjatve, ki niso javno objavljene (niso vidne na borzi terjatev), je izbris brezplačen. Pri terjatvah, ki so javno objavljene (vidne na borzi terjatev), pa nam je pred zapiranjem le-te potrebno plačati nagrado. Ideja je, da ko dobite denar, tudi nam plačate za pomoč. Za podrobnosti si poglejte cenik.

E-obveščanje o novostih E-obveščanje o novostih Zapri

Vpišite vaš e-mail naslov, mi pa vas bomo redno obveščali o novostih in spremembah, ki se dogajajo na spletni strani.