Naj vas na sodišču zastopa odvetnik!

15. november 2013

Upniki, naj vas na sodišču zastopa odvetnik!

Sami že lahko sprožite proces e-izvršbe, vendar če se dolžnik pritoži, vam svetujem da si poiščete pravno pomoč. To napako, da zastopam samega sebe sem izkusil na lastni koži!

Na spletni strani lahko pri vnosu terjatve odkljukate da želite da vas kontaktira odvetnik. Kontaktirali vas bodo člani pravne skupine Stop neplačniki, med njimi lahko izberete za vas najprimernejšega in se dogovorite za sodelovanje.

 

Moja izkušnja:
Iz svojih lastnih izkušenj pa vam povem, da na sodišče ne hodite brez odvetnika. Sam sem pred leti to naredil. Bil sem prepričan da imam vse dokaze (imel sem tudi pisno priznanje dolga, kar naj bi veljalo za kronski dokaz), potem pa me je šokiralo kako te sodnik obravnava, kako nasprotna stran laže in ponareja dokumente, kako se zlorablja sistem, vse z namenom da se izločijo dokazi in da dolžniku ni potrebno plačati dolga.

V primeru da gre za spor male vrednosti, je zelo pomembno da vam vloge odda odvetnik, ki se na to spozna (pri večjih vrednostih je to itak samoumevno). Problem je, če v vlogah ne napišete vseh dokazov, vam novih dejstev in dokazov sodišče potem nebo več priznalo.

 

Kako zadeva deluje na sodišču:

Ker se je dolžnik pritožil na izvršbo, boste vi pozvani da oddate prvo vlogo. Tu boste povedali kaj se je zgodilo in podali dokaze ki dokazujejo, da vem je resnično dolžan, da ste storitev opravili, ali mu dobavili robo.

Potem bo imel dožnik možnost podati svojo vlogo, ki bo odgovor na to vašo.

Nato dobite vi še eno in zanjo možnost da pošljete drugo vlogo, ki je odgovor na dolžnikovo prvo vlogo. S tem ko to zadnjo vlogo pošljete ste praktično zapečatili izid sodbe.

Sedaj ima dolžnik možnost oddati še svojo drugo vlogo. In tu se sedaj skriva trik. Ker vi nemorete dajati več nobenih vlog in s tem nobenih novih dokazov, bo dolžnik pogledal kaj vse ste navedli kot dokaz in na osnovi tega spletel svojo zgodbo. Seveda tako ki bo njemu v prid. Podal bo tudi nove dokaze, ki jih neboste mogli ovreči. Zato je zelo pomembno da dober odvetnik sestavi vaši vlogi. Ker to odloča o upehu sodnega postopka.

 

POMEMBNO: nisem pravnik in ne dajem pravnih nasvetov. Gre za mojo izkušnjo in lastno razmišljanje. Za dejanski nasvet rabite strokovnjaka.

E-obveščanje o novostih E-obveščanje o novostih Zapri

Vpišite vaš e-mail naslov, mi pa vas bomo redno obveščali o novostih in spremembah, ki se dogajajo na spletni strani.